27 november 2014

Hoe ben ik omgegaan met mijn stress? | Tips&Tricks

Heyy,

Zoals ik in mijn laatste Even bijkletsen artikel heb verteld, had ik aan het begin van het jaar erge last van stress. Ik wil jullie graag vertellen hoe ik ermee om ben gegaan en wat mij er (bijna) vanaf heeft geholpen.Ik vond het erg lastig, want ik snapte niet wat er aan de hand was. Maar toen ik wist wat het was kwam ik er ook achter waar een paar eerdere klachten vandaan kwamen (soms een slechte ademhaling bijvoorbeeld). Ik was continu onrustig en kon aan niets anders denken dan dat ik nog van alles moest doen en dat ik dit schooljaar niet zou gaan halen. Als ik thuis kwam barstte ik soms in tranen uit.

Ik had een aantal dingetjes geprobeerd om het te stoppen, maar hetgeen wat mij echt geholpen heeft is iets wat aan het begin misschien een beetje kinderachtig klinkt, is... een heel schema met de tijden en alles wat ik doe per dag erin.


Door dit schema kan je precies zien wanneer je wat hebt en wanneer je tijd hebt. Deze kopieer je en dan schrijf je voordat elke week begint op wanneer je je huiswerk gaat maken. En als je het gedaan hebt markeer je het!


Ik hoop dat dit jullie ook kan gaan helpen als je last hebt van stress of het idee hebt dat je het volgende week zó druk hebt dat je echt niks kan doen. Mij heeft het in ieder geval erg geholpen. En dat is dus ook de reden dat ik weer bezig ben met bloggen en ga beginnen met vloggen :D.

Heb jij last van stress (gehad)? Hoe ga/ging jij er mee om? Laat het me weten in de comments!

-xxx-Geen opmerkingen:

Een reactie posten