15 april 2015

Nagel stickers/patches maken | DIY


Zoals misschien algemeen bekend is, ben ik obsessed als het gaat om nagellak. Ik heb méér dan 100 lakjes, en tools mogen ook niet missen. Ik dit artikel ga ik jullie laten zien hoe je heel gemakkelijk zelf nagel stickers/patches kan maken. Het is super makkelijk, en zeker als je mooie nagels wilt op de hand die je altijd met je non-dominante hand moet lakken. Na het lezen van deze How-To zijn de zorgen van de ongelijke nagels over (maar eerlijk is eerlijk, oefening baart kunst)!

Benodigdheden:
- Folie (wat je ook wel eens over een salade kom doet)
- (als je het hebt) een velletje nagelstickers uit de winkel
- Witte nagellak
- Nagellak waarmee je aan de slag wilt gaan
- Top-Coat
- Nail-art tools (denk aan kwastjes, dotters, saté prikkers, pennen, etc)
- Zwarte marker (niet permanent)

Leg je folie op een egale plaats neer en plak het zo nodig vast. Als je dat niet doet is er een grote kans dat het gaat hobbelen, maar dat is geen schande. In plaats van folie kan je ook een oud of nieuw velletje nagelstickers nemen. Dit is namelijk wat steviger. Als het velletje nieuw is gebruik je de achterkant.


Nu kan het lakken beginnen! Je hebt verschillende mogelijkheden. Je kan gaan voor full-nagels of voor kleine tekstjes of vormpjes. Laten we beginnen met de Full-nagels.
Hiervoor lak je twee à drie laagjes wit (laat ondertussen wel drogen ;p) in de vorm van je nagel. Lak ze voor de zekerheid iets langer zodat je de juiste lengte hebt. Als de breedte te breed is kan je dit altijd bij knippen voordat je ze op je nagel plakt.


Als het helemaal droog is kan je verder gaan met het design dat je wilt maken. Nu doe je eigenlijk precies wat je anders op je eigen nagels zou doen, maar dan plat op folie. Hiermee kan je het beste eerst wat oefenen als je folie gebruikt, want dit is soms een beetje lastig met bijvoorbeeld sponzen.


Laat dit voor ongeveer een nachtje drogen zodat je weet dat het goed gedroogd is. En dan kan je ze op je nagels plakken! Je kan de stickers er met je vingers afhalen, maar een pincet gebruiken is ook niet verkeerd. Voordat je de 'sticker' op je nagel plakt moet je een top-coat (of een base-coat) lakken, want anders blijft het niet plakken. Plak de nagels op en je bent klaar! Voor een mooie glans en het beter blijven zitten kan je nog een top-coat lakken.

Mijn stickers had ik iets te lang laten liggen, dus waren ze een beetje hard geworden... Ze kunnen wel weer zachter worden als je er een laagje nagellak overheen lakt, maar dat is risky...
Het idee van de kleine stickers kan op verschillende manieren. Je kan eerst lagen wit maken, maar dit is altijd een heel gepriegel, dus kan je dat beter niet doen. Wat je wél kan doen is een vormpje of tekst kiezen (uit de losse pols of over tekenen, door de afbeelding onder de folie te leggen). Deze lak je vervolgens met gewone nagellak. Als hij klaar is en goed is gedroogd (om smudgen te voorkomen) lak je er een 'plak' top-coat overheen (dikker dan normaal). Dit laat je net als de nagelstickers een avond drogen en de volgende dag kan je ze op gelakte nagels aanbrengen op dezelfde manier als de full-nagel stickers. Vergeet geen top-coat er onder én er op aan te brengen.Een andere manier is iets wat minder voor de hand liggend. Je kan met een zwarte marker op de folie schrijven of tekenen, laten drogen, en vervolgens met een 'plak' top-coat er overheen (dikker dan normaal). En dan weer de avond wachten (of een hele dag) en vervolgens hetzelfde proces als ik hierboven heb beschreven. Deze stickers kan je verder met gewone nagellak versieren vóórdat je de top-coat er overheen lakt. Dit kan net een extra touch geven aan de sticker.LET OP! Als je de stickers lang laat liggen worden ze hard en zijn ze niet heel goed meer te gebruiken. Dit is vooral het geval bij de full-nagel stickers. Dus let hier goed op.


Dit was dan mijn How-To over zelf nagel stickers/patches maken! Ik hoop dat jullie het leuk vonden en het zelf ook gaan uitproberen. Mocht je dat gedaan hebben vind ik het natuurlijk super leuk om te zien, dus kan je me een foto sturen via social media of de mail. Ik vind het super leuk om dat te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten